Over TOSAF Benelux B.V.

Als onderdeel van de TOSAF Group, is Tosaf Benelux producent en leverancier van Kleur- en additief concentraten (masterbatches en compounds) voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux.

Al onze produkten zijn van hoge kwaliteit en specifiek gericht op de uiteindelijke toepassing.

Innovatie, ontwikkeling, klantgerichtheid, hoog service niveau (korte levertijden) en meedenken zijn onze sterkste punten, waardoor we ook al jarenlang een begrip zijn in de sector.

Onze produkten worden ingezet in de meest courante verwerkingsprocessen zoals :

  • Spuitgieten (Kratten, doppen, speelgoed, automobiel, bouwsector…)
  • Flessen blazen (Cosmetica, voeding, oliën, reinigingsproducten …)
  • Sheet/plaat extrusie (thermovormen)
  • Folie blazen (verpakking : food/non food)
  • Profiel extrusie
  • Monofilament extrusie ( 3d printing)

In onze fabriek te Tilburg hebben wij een produktiecapaciteit van +/- 5000 ton, vooral toespitst op speciale kleuren (op maat gemaakt). Standaardkleuren of kleuren in grotere volumes kunnen eveneens geleverd worden vanuit andere locaties binnen de groep, net zo goed als witte , zwarte en additief masterbatches. Lokale opslagcapaciteit is eveneens aanwezig.

 

Over TOSAF Group

Produktielocaties :

Duitsland Color Service
Verenigd Koninkrijk Colloïds
Turkije Tosaf Turkey
Oekraine MBS
Israel Tosaf Israel (3 fabrieken)
China Colloïds China

 

Onze producten

Tosaf hanteert het “one stop shop” principe. Wij bieden zowel Kleurmasterbatches/compounds (tailor made en standard) aan als Wit, Zwart en additief concentraten.

ADDITIEVEN: voor een zeer uitgebreid gamma aan toepassingen in verpakkingsfolie (inbegrepen BOPPP en BOPET), maar net zo goed voor PE schuim, EPS,  Buisextrusie, raffia en monofilamenten, PET en PS folie extrusie voor thermovormen. Deze product range omvat :
Anti Block
Slip
Anti UV
Anti statica
Anti Oxidant
Anti Oxidant
Vlamdovende en vertragende producten
COMPOUNDS: Voor huishoudtoestellen en aanverwante artikelen, automobielindustrie, tuinmeubelen en Speelgoed.
KLEURMASTERBATCHES: Alle mogelijke kleuren en effecten, zoals metaaleffect, fluorescerende en fosforiserende kleuren, marmereffecten en dit voor polyolefinen, Styreen, ABS, PET, POM, PC enz.

 

R&D

Het lab in Tilburg is uitgerust met de nodige apparatuur om snelle kleurnastellingen te kunnen realiseren en uit te testen op installaties die toelaten om het productieproces van de klant te simuleren.

Kunnen we u helpen?

TOSAF Benelux staat bekend om zijn dienstverlening. Indien u wilt spreken met een professional, verzoeken wij u om contact op te nemen