TOSAF en regelgeving

Bron afbeelding: www.stockmonkeys.com

Als leverancier van kleur- en additievenmasterbatches in een breed toepassingengebied in de plastic industrie, legt Tosaf Benelux zichzelf een hoge standaard op voor onze verantwoordelijkheden betreffende Regulatory Affairs.

Wetgeving op allerlei gebieden, zoals food contact of speelgoedveiligheid, is door de jaren heen alsmaar strenger geworden. Dit zal zich door voortschrijdend inzicht in mogelijke gevaren van chemische substanties en nauwkeuriger detectiemethoden ook zeker in de toekomst voortzetten. Als afnemer van onze masterbatches kunt u er zeker van zijn dat onze Regulatory Affairs documentatie uitermate zorgvuldig is samengesteld en dat de informatie juist en up to date is.

Of het nu gaat om een Declaration of Compliance (EU), een statement betreffende de Dodd-Frank Act (USA), of correct en toegestaan gebruik van chemische substanties (REACH), Tosaf Benelux heeft de kennis om een passende masterbatch plus bijbehorende documentatie te leveren aansluitend bij (de beperkingen van) de betreffende regelgeving.

Deze standaard leggen we ook op aan onze grondstofleveranciers wat simpelweg betekent dat bij ontbreken van of bij twijfel aan de leveranciersdocumentatie, zo’n grondstof niet wordt ingezet. Tosaf Benelux neemt zijn verantwoordelijkheid in de keten zeer serieus.


Jaap van Heemst R&D Manager